Raaka-aineet

Sõsarin tavoite on tuottaa korkealaatuisia ihonhoitotuotteita, jotka on valmistettu pohjoisen luonnon parhaista raaka-aineista.

Sõsarin tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia ihonhoitotuotteita, jotka on valmistettu pohjoisen luonnon parhaista ainesosista. Ainesosat tulevat pieniltä paikallisilta maanviljelijöiltä ja Sõsar suosii sertifioituja luomutiloja. Näin tuetaan paikallisia yhteisöjä ja pienyrittäjiä, mikä kannustaa ja motivoi käyttämään sekä edistämään luomuviljelyn periaatteita nyt ja tulevaisuudessa. Tuotteissa on käytetty parhaita kasveja, öljyjä, hunajatuotteita ja muita luonnonvaroja, jotka tunnetaan erinomaisista kosmeettisista ominaisuuksista. Ekosysteemi on niin hyvin säilynyt, että villiyrtit ja –kasvit ovat luonnollisesti puhtaita ja kemikaalivapaita.

Pohjoisen ankara luonto kätkee taianomaisen energian, josta osa on sisällytetty Sõsarin tuotteisiin. Tuotekehitysprosessissa pidettiin mielessä sanonta ”vähempikin riittää” ja tuotteissa ei ole tingitty laadussa. Tuotteissa yhdistyy esi-isien hoitokyvyt ja muinainen tietämys pohjoisen luonnosta sekä nykypäivän tiede ja teknologia.

Jotta ymmärtäisit paremmin kosmetiikan ja ihonhoidon monimutkaisen maailman ja jotta tietäisit tarkasti mitä mikäkin tuote sisältää, Sõsar on listannut kaikki ainesosat selkeästi ja ymmärrettävästi tuotepakkauksiin. Samalla on luotu myös sivu, josta voit löytää lisätietoa alkuperästä ja kosmeettisista ominaisuuksista. Kun tiedät tarkkaan mitä aineosia käytät ihollasi, vartalosi tulee kiittämään sinua kauniisti hehkuvalla ihonvärillä!

Muta

Hoitava muta oli yksi ensimmäisistä luonnonvaroista, jota on käytetty tuhansia vuosia sitten terveydellisiin ja kosmeettisiin tarkoituksiin. Muta on ollut tärkeä osa paikallista perinnehoitoa Välimerellä kuin myös Pohjoismaissa, kuten Norjassa ja Ruotsissa. Luultavasti tunnetuin muta on Kuolleen Meren muta, jota käytetään ympäri maailmaa. Viron muta sisältää vielä laajempaa valikoimaa tehokkaita ainesosia, jotka ovat täydellisen sopivia viikoittaiseen ihonhoitoon, erityisesti kylmemmässä ilmastossa eläville ihmisille.

Lue lisää...

Ensimmäiset tutkimukset Sõsarin tuotteissa olevasta Haapsalu –mudasta löytyvät 1900-luvun alkupuolelta, kun Carl Abraham Hunnius tutki paikallisen merimudan hoitavia kykyjä. Tutkimukset mudan aineellisista ja kemiallisista ominaisuuksista ovat siitä asti jatkuneet ja kehittyneet.

Hoitava muta on erityislaatuinen muta, jota ei löydä joka rannalta. Jotta mudalla olisi parantavia kykyjä, mudan tulisi sisältää rikkivetyä, hiilikyllästettyä merivettä, liuennutta fosforia, hiilidioksidia, ferriyhdisteitä, luomuaineita ja silikaatteja. Hoitavia kykyjä tärkeämpää on se, että ainesosilla on oikea suhde.

Sõsarin tuotteissa oleva muta on kaivettu syvästä malmiesiintymästä Haapsalu –merenlahdesta, jossa tutkijat ovat vahvistaneet olevan kaikki hyödylliset aineet ja oikeassa suhteessa hoitavalla mudalla on kosmeettisia ja lääketieteellisiä ominaisuuksia.

Kosmeettisena kasvo- tai vartalonaamiona hoitava muta on syväpuhdistava ja kosteuttava sekä kuorii pois kuolleet ihosolut. Mikroelementit ja mineraalit kuten humin ja fulvic –hapot parantavat ihon verenkiertoa, mikä puhdistaa ihon myrkyiltä ja kiihdyttää hapen ja ravinteiden virtaamista ihoalueella. Näin ollen naamio uudistaa ihosoluja ja hidastaa ikääntymistä. Naamio parantaa ihon elastisuutta ja antaa terveellisesti hohtavan ihonvärin.

Turvas_15

Turve

Kosmeettisen turpeen, hoitavan mudan ja kuumien lähteiden tutkimista kutsutaan balnelogiaksi, mikä tutkii terapeuttisia ja lääketieteellisiä ominaisuuksia. Turpeen balnelogiallisia vaikutuksia on tutkittu ja onnistuneesti käytetty Euroopassa yli 200 vuotta. Tärkeimmät tutkimukset turpeesta on suoritettu Saksassa ja Ukrainassa. On ollut myös lukemattomia tutkimuksia turpeen sisältämästä tehokkaasta humin –ainesosasta Virossa ja Valko-Venäjällä. Virolainen tutkija Mall Orru Viron geologian instituutista on tutkinut paikallisen turpeen ominaisuuksia 10 vuoden ajan. Tiedot joita esiintyy tässä tekstissä, ovat peräisin hänen esityksistään ja tutkimusprojekteista.

Lue lisää...

Mikä tahansa turve ei sovellu kosmeettisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten ei hoitava mutakaan. Vain syvällä suojärven alla olevan kerroksen turvetta voidaan käyttää. On myös tärkeää, että kaivaukset tehdään alueilla joissa ilmansaasteita on alle minimirajan. Turpeen tulee sisältää paljon bioaktiivisia aineita ja täysin hajonneita mikro-organismeja. Sõsarin tuotteissa käytetty turve täyttää kaikki vaatimukset ja on kaivettu erityisestä malmiesiintymästä, joka sisältää runsaasti fulvic, humiini ja hymatomelanic –happoja.

Tärkein asia kosmeettisessa turpeessa on sen humiiniaineiden suhde. Kiinnostava fakta on se, että tiede on todistanut humiiniaineiden olevan erilaisia turpeessa ja hoitavassa mudassa. Tällä hetkellä niiden hoitokyvyt ovat yhtäläiset, mutta hiukan kuitenkin eroavat toisistaan. Kun humiiniaineet imeytyvät ihoon, se parantaa verenkiertoa ja puhdistaa kehon myrkyistä ja raskasmetallista. Ne myös kemiallisesti yhdistävät eri mineraalit, metallit ja vitamiinit tehden niistä bioaktiivisia. Kaikki tämä auttaa palauttamaan kehon sisäisen vahvuuden, pitäen sen parhaassa mahdollisessa muodossaan. Sõsarin tuotteissa oleva turve sisältää noin 60% humiiniaineita, kun taas suomalainen turve vain 20%.

Turvenaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akne ja couperosa iholle. Sopii myös silloin kun iho tuntuu liian kuivalta tai liian rasvaiselta, jolloin naamio palauttaa ihon luonnollisen tasapainon. Naamio myös hidastaa ihon ikääntymistä. Turvenaamio kuorii pois kuolleet ihosolut, ravitsee ja kosteuttaa ihoa. Naamiota on hyvä käyttää ohuella ja rikkinäisellä iholla, jolloin se parantaa infektiot ja parantaa ihonväriä. Kosmeettinen turve ei aiheuta allergisia reaktioita, joten sopii herkälle ja allergioihin taipuvaiselle iholle. Turvenaamiota voidaan käyttää myös hiusnaamiona, jolloin se kiihdyttää hiustenkasvua, ehkäisee hiustenlähdöltä (erityisesti suositeltua miehille) ja auttaa ehkäisemään hilseen muodostumiselta.

Sõsarin ihonhoitotuotteissa suositaan Viron turvetta, koska Viro tarjoaa paljon arvokkaita luonnonvaroja ja on ekologisesti puhdas. Neljä vuodenaikaa ja ankara ilmasto tekevät luonnonvaroista entistäkin tehokkaampia.

Hunaja ja muut hunajatuotteet

Sõsarin tuotteissa on käytetty paikallista korkealaatuista hunajaa ja mehiläisvahaa Artisan Honeylta. Viro on harvaan asuttu ja ekosysteemiltään vauras ja tästä syystä se on täydellinen paikka mehiläisten hoitoon. Puolet Virosta on metsää mikä takaa täydellisen luonnolliset olosuhteet mehiläisten hoitoon ja siten Viron hunaja on korkealaatuista ja puhdasta.

Ankaran ilmaston takia luonto säilyttää kaiken arvokkaan selvitäkseen kylmistä talvista, joten pohjoisen hunaja on ruokapöydän taianomainen ruumiillistuma.

Lue lisää...

Tuotteissa käytetty hunaja on Pandiveresta, missä mehiläiset voivat herkutella keväisin pajuilla voikukilla ja kesäisin apilalla, metsävadelmalla ja maitohorsmalla.

Hunaja on pakattu ja tuotettu huolellisesti, jotta hunaja säilyttäisi sen bioaktiiviset ominaisuudet ja hyvät hoitokyvyt.

Korkeassa lämpötilassa hoitava hunaja menettää luonnollisen kykynsä kiteytyä, mikä on tärkein ulkonäällinen merkki hunajan laadusta. Olemassa ei ole montaa hunajatyyppi, jotka eivät luonnollisesti kiteydy muutamassa viikossa. Runsaasti levinnyt supermarkettien halpa ja juokseva hunaja sisältää suurimmaksi osaksi keinotekoisia makeutusaineita ja niillä ei ole hoitavia kykyjä niin kuin luonnollisella hunajalla on.

Muinaiset egyptiläiset ja kreikkalaiset väittivät hunajan olevan Jumalien ruokaa. Hunaja on parantava sekä vahvuuden, energian ja makeuden lähde.

www.artisanhoney.ee/english

mesinik
Sosar_pakend

Pakkaukset

Sõsarin pakkauksia suunniteltaessa otettiin huomioon mikä on kuluttajalle ja ympäristölle sopivin. Muovipakkaus voi sisältää haitallisia kemikaaleja, mitkä voivat saastuttaa tuotteet ja siten kehon. Muovipakkaus myös lisää merkittävästi saastekuormitusta, joten Sõsarin tuotteissa on vältetty käyttämästä muovipakkauksia.

Sõsarin paperi- ja pahvipakkaukset on tehty paikallisessa pienyrityksessä.

Lue lisää...

 Sõsarin tuotepakkauksissa käytetyllä paperilla on FSC sertifikaatti, joka takaa sen että paperia varten kaadettavat puut kaadetaan ympäristöystävällisellä, taloudellisesti kestävällä ja sosiaalisesti vastuullisella tavalla. Kaikki laatikot ja tuotteiden tai ainesosien kuljetukseen käytetyt säiliöt ovat käytettyjä ja kierrätettyjä.

Sõsarin lasipakkaukset ovat myös kierrätettäviä ja eivät sisällä mitään haitallisia kemikaaleja, jotka on taattu tuottajien sertifikaateilla. Sõsar on valinnut eurooppalaiset tuottajat eivätkä toiselta puolelta maailmaa, vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä, jotka syntyvät tavaroiden kuljettamisesta.